Nygadeatelier kursusprogram 2017

 

Kurser 2017

 

 Hent folderen som pdf

 

Fotokunst

m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen

                                              

Fotograferende kvindeVær med til et spændende weekendkursus hvor vi vil eksperimentere med foto som kunstnerisk udtryksform og hvor vi vil undersøge forskellige indfaldsvinkler i forhold til tema, teknik og materiale indenfor kunstfotografi. Et inspirerende weekend forløb omkring foto som kunstværk med opgaver og temaer. Vi vil arbejde med forskellige foto opgaver både indendørs og udendørs med udgangspunkt i portræt, landskab, arkitektur, opstilling og materiale eksperimenter. Foto udstyr samt farve printer vil være tilgængelige for kursister. Materiale udgifter for farve prints skal medregnes. Medbring eget foto udstyr. Madpakke og drikkevarer til pausen.

 

Lørdag og søndag den 25.-26. marts  Kl. 11-15 begge dage

Pris: 470,- / 530,- ikke medl.

 

Tilmelding senest: 17.3.

 

 

 

 

 

 


 

Grafik kursus til begyndere Billedresultat for trykpresser

 

Til denne weekend har vi inviteret en gæstelærer, der vil undervise i forskellige teknikker indenfor tryk bl.a. koldnål, træsnit, litografi, akvatinte. Kurset henvender sig til alle der har lyst til at prøve et nyt medie eller mangler inspiration til nye måder at arbejde grafisk på.

Nærmere kursusbeskrivelse bliver sendt per mail.

Lørdag og søndag den 4.-5. november kl. 10-15 begge dage

Pris: 580,- / 640,- ikke medl.

 

Tilmelding senest: 27.10.

 


 

Selvportræt og portræt: Introduktion til portrætkunst

Ved Billedkunstner Rick Towle (BKF)

 

http://www.kotel.dk/edu/skabelon/efterspil/madrouge.jpgI dette workshop vi vil arbejde og eksperimentere med forskellige teknikker og metoder i forhold til selvportræt og portrætkunst i tegning, akvarel og akryl maleri. Vi gennemgår forskellige kunstneriske indfaldsvinkler til selvportræt og portræt fra det ekspressive til surrealistiske og til det grafiske, maleriske portræt. I vores workshop vil vi undersøge, hvad der er udtryk og hvad der er lighed i portræt malerier. Vær med til en spændende workshop hvor man går på opdagelser i portrætgenren og dens fortolkninger.

 

Lørdag og søndag den 11. -12 november Kl. 10-15 begge dage

Pris: 570,- / 630,- ikke medl.

 

Tilmelding senest: 4.11.

 

 


 

Kunstforedrag 2017

 

 

Fotografi som kunstværk                                                                                                                               

Gennemgang af nutidens kunstfotografi

ved Billedkunstner Rick Towle (BKF)

 

Fotografi har forvandlet sig i de sidste 40 år fra den klassiske dokumentariske udtryk til en mere konceptuel og kunstnerisk udtryksform. Kunstfotografi har gjort sit indtog som kunstudtryk på lige fod med maleri, skulptur, video og installation, og er nu en vigtig del af nutidens kunst og museernes samlinger. Museerne som bla. Louisiana, Aros, Kunstmuseum i Tønder har allesammen profileret dansk og international fotokunst i de seneste år. I dette foredrag vil vi gennemgå de vigtigste tendenser i fotokunst og se på værker af internationale anerkendte fotokunstnere som bl.a. Cindy Sherman, Sigurdur Gulmundsson, Jeff Wall, og danske kunstfotografer som Per Bak Jensen, Nicolai Howalt og Trine Søndergaard. Glæd jer til en inspirerende foredragsaften om de vigtigste danske og internationale tendenser i nutidens kunstfotografi.                        

Torsdag d. 9. februar   Kl. 19

Pris: kr. 50,- medl./ 100,- ikke medl.

 

Tilmelding senest: 1.2.

 

1965"HENRY MOORE OG NORDEN"

v. billedkunstner Rick Towle

Den engelske billedhugger Henry Moore var med til at skabe en ny fortolkning af menneskefigurer i sine mange variationer af den liggende kvinde figur som både abstrakt og genkendelig. Mange kender Moore´s monumental liggende kvindelige figur placeret i Louisiana´s udendørs skulptur park med udsigt til den svenske kyst i Humlebæk. Tønder Kunstmuseum viser Henry Moore´s skulptur, tegning og grafik på en særskilt udstilling fra april 2017 til december 2017. I den anledning arranger Forening Nygadeatelier et foredrag omkring Henry Moore´s skulpturelle univers. Være med til en inspirerende aften omkring Henry Moore´s ikoniske skulptur og deres forhold til den nordiske skulptur tradition.                                                                                                                                    

Torsdag d. 12. oktober   Kl. 19

Pris: kr. 50,- medl./ 100,- ikke medl.

 

Tilmelding senest: 6.10

 

Der serveres kaffe/te i pausen til begge foredrag

 

 


Relateret billede

Kunstudflugt til Tønder Kunstmuseum

 

Kunstmuseet i Tønder har fået en enestående mulighed for at vise et bredt udvalg af den verdensberømte engelske billedhugger Henry Moores værker på en særudstilling, der skal vare det meste af 2017.

Forening Nygadeatelier arrangerer gerne udflugt med rundvisning, hvis der skulle være interesse for det. Vi kører i egen bil. Mødested: foran Nygadehuset.    

Lørdag den 28. oktober 2017Afgang kl. 11                                      

Tilmelding senest: 20. 10.


 

Åbne værksteder

For alle medlemmer, deres venner og familie.

Nygadeatelier holder dørene åbne lørdag den 25. november. Kom og være med til en hyggelig ateliereftermiddag hvor du kan afprøve forskellige aktiviteter inden for det kreative. Du er også meget velkommen til selv at deltage med din aktivitet. Tilmelding skal ske til atelierets kontaktadresse, som er anført i denne folder. Materiale kan købes på stedet elle tag med hvad du har. Der serveres kaffe og gløgg.

 

 

 


Generalforsamling

Forening Nygadeatelier afholder generalforsamling torsdag den 16. marts kl. 19.30

Her kan du komme med nye idéer og ønsker til, hvad der skal ske på Nygadeatelier.

 

 


 

Månedens billede

Har du lyst til at udstille en af dine værker som månedens billede?

Væggen til højre ved siden af indgangen til atelieret er fra nu af reserveret til alle medlemmer.

Hvis du er interesseret, så kan du tilmelde dig på tilmeldingslisten, som vil hænge på atelierets opslagstavle fra 15. januar 2017.