Kursusprogram 2018

Hent hele programmet som pdf.

Kurser

Tingenes hemmelige liv 

En workshop omkring ”Stilleben –opstilling” v. billedkunstner Rick Towle 

imageStilleben, opstillingen er et vigtig motiv for alle billed-kunstnere som gerne vil afprøve farver, former og kompositioner samt finde nye spændende male -og tegne kombinationer, som indeholder både figurative og abstrakte elementer. Vær med til en inspirerende kursusweekend, hvor vi arbejder og eksperimenter med stilleben, opstillinger som kunstnerisk udtryksform. 

Lørdag og søndag den 3- 4. marts kl. 10-15 Pris: 600,- / 650,- ikke medl.

Tilmelding senest: 25.2.
Selvportræt og portræt 2

Identitet & forvandling v. Rick Towle

imageI denne workshop vil vi eksperimentere med forskellige teknikker og metoder ift. selvportræt og portrætkunst, både i tegning og maleri. Vi gennemgår forskellige kunstneriske indfaldsvinkler til selvportræt og portræt. I vores workshop vil vi undersøge, hvad der er udtryk og hvad der er lighed i portrætmalerier. Vær med til en spændende workshop, hvor man går på opdagelse i portrætgenren og dens fortolkninger.

Lørdag og søndag den 27- 28. oktober kl. 10-15 Pris: 600,- / 650,- ikke medl.

Tilmelding senest: 23.10.


Grafik for begyndere og øvede

v. Stefan Bannow

imageKurset henvender sig til alle der har lyst til at prøve et nyt medie eller mangler inspiration til nye måder at arbejde grafisk på. Vi kommer til at arbejde med tegning på papir og blødgrundsætsning på zinkplade. Vær med til et spændende kursus med professionel kunstnerisk vejledning. Materialer kan købes på stedet

Lørdag og søndag den 3- 4. november kl. 10-15 Pris: 600,- / 650,- ikke medl.

Tilmelding senest: 30.10.


Foredrag

Artist Talk: ”Hvad Er Kunst?”

v. billedkunstner Rick Towle

imageKunsten udfordrer, provokerer og stiller spørgsmålstegn ved vores opfattelse af hvad er det “skønne” og hvordan defineres et kunstværk i det hele taget? Hvad betyder kunst og er kunst anderledes i dag end før i tiden. Vær med til en spændende og udfordrende foredragsaften, hvor vi diskuterer kunstens rolle og kunstens funktion.

Tirsdag den 20. februar kl. 19 pris kr. 50/100,- (OBS ny dato)


Foredragsaften på Christian Panbo Kunstmuseum:

Skagens Malere: Nordens Impressionister

v. Billedkunstner Rick Towle

image

Et særarrangement for kunstinteresserede i Aabenraa. Besøg et foredrag på byens nye kunstmuseet

Skagens særlige lys og natur tiltrak billedkunstnere og digtere til det nordjyske fiskerleje i slutning af det 19. århundrede. Malere som bl.a. PS Krøjer, Anne og Michael Anker og Holger Drachmann opdagede skønheden og det magiske lys i Skagen og skabte nogle af Danmarks mest lyriske og poetiske landskabsmalerier. Med udgangspunkt i museets værker ser vi på perioden af Skagens “Nordiske Impressionister” herunder ligheden og forskelle mellem de nordiske “plein air” malere og de franske impressionister. Vær med til en inspirerende foredragsaften med det nordiske lys og landskabsmaleriet som tema. Der bydes på vin og en lille forfriskelse i pausen. (Med forbehold for evt. ændringer).

Torsdag den 11. oktober kl. 19 pris: 100/150 kr. Tilmelding senest: 4.10.


image

Åbne værksteder

Vær med til en hyggelig ateliereftermiddag, hvor du kan tegne, male, lave grafik sammen med andre medlemmer af Nygadeatelier. Der har været stemning for at afholde flere værkstedseftermiddage i 2018.

Foreløbige datoer er: lørdag d. 24.2. og 10.11. I er velkomne selv at arrangere fælles eftermiddage, hvis tidspunkterne ikke passer. Der serveres kaffe, te og småkager.


Generalforsamling

Forening Nygadeatelier afholder generalforsamling torsdag den 22. marts kl. 19.30

Her kan du komme med nye idéer og ønsker til, hvad der skal ske på Nygadeatelier.